Hold din efterårsferie i København

Den skønne storby København og dets nærområde, er ikke kun til shopping. København er en gammel spændende by, med masser af ting at byde på. Om du er alene, med partner, eller med børn, så er der noget for enhver smag.

Tivoli i Halloween stemning

Hvis du kender Tivoli, så ved du at det er et hyggeligt sted, hvor man kan få adrenalinen op. I oktober er Tivoli i Halloween stemning, hvilket gør det til et uhyggeligt sted. Du vil finde flotte dekorationer, men naturligvis også mange temainspirerede aktiviteter. Det kunne for eksempel være DM i kæmpegræskar, optog, græskarudskæring og meget mere. Så får du altså hele Tivolistemningen, plus lidt mere end det sædvanlige. Det er en god start på en efterårsferie i København.

Kultur- og historieliv

Det kan også være at du vil være mere kulturel i efterårsferien. Det er der også mange muligheder for. Det kunne for eksempel være et besøg på Arbejdermuseet, hvor du kan komme tæt på arbejderklassens hverdag gennem de sidste 150 år. Måske får du lidt nostalgiske oplevelser med på vejen?
Det kan også være at du vil endnu længere tilbage i tiden, og smutte forbi Frilandsmuseet. Her får du også mulighed for at opleve de huse danskerne har boet i, helt tilbage fra 1600-tallet. Her vil der også være spændende aktiviteter i efterårsferien, hvor der vil blive introduceret til gamle traditioner og spise ved højtider.

Glemte kæmper i naturen

Hvis vejret ikke er alt for skidt, kan man også vælge at opleve København i det fri. Rundt omkring i områderne nær København findes 6 trækæmper, som på hver sin måde inkorporeres i naturen. Det er oplagt at tage en tur rundt i den smukke natur, og samtidig nyde lidt anderledes kunst. Og så kan det nævnes, at kæmperne faktisk er lavet til at blive brugt, så børn er mere end velkomne til at komme helt tæt på kæmperne.

Udforsk med sjove eksperimenter

Hvis du gerne vil prøve noget nyt, så kan du tage hen til Experimentarium i Hellerup. Her kan du slippe dit indre barn løs, i videnskabens tegn. Du vil få mulighed for at se professionnelle videnskabsfolk, stå og lave vilde forsøg. Det er lidt vildere at se i virkeligheden. Derudover findes der også 18 forskellige interaktive udstillinger, hvor du kan gå rundt og udforske. Det kunne for eksempel være Sansetunellen, hvor du i den grad bliver sat på prøve.

Men der er selvfølgelig også mulighed for at du selv kan blive forsker og opfinder. Der findes nemlig Idéværket, hvor du kan dele ud af dine idéer og endda også prøve at lave prototyper af din egen opfindelse. Det kunne være starten for en karriere som iværksætter.