3 tips til at sikre at dine altanplanter er ferieklar

Har man en altan med mange planter, ved man hvor vigtigt, det er, at man forbereder dem, før man tager afsted på en lang ferie. Det er selvfølgelig oplagt at få nogle til at passe dem, men det er desværre ikke alle, som har den mulighed, og derfor er der også andre måder at sikre deres overlevelse på. Det er aldrig sjovt at komme hjem fra ferie til døde planter, og derfor er der her 3 tips til, hvordan du gør din altan ferieklar.

1.  Skaf et selvvandingssystem

Kan man ikke selv være der til at vande planterne, er det en god idé at anskaffe sig et selvanddingssystem. På den måde kan man være sikker på at planterne bliver jævnligt vandet, mens man er væk. Systemet sikrer, at planterne får den vand de har brug for. Man kan let finde et billigt system nede hos sit nærmeste havecenter, men man kan også godt lavet sit eget. Man kan blandt andet lavet sit eget system ved at fylde en vandflaske og sætte den ned i krukken.

2. Få dine planter trimmet

Det er naturligvis ikke en nødvendighed, men hvis man trimmer sine blomster og roser, kan man være så heldig at komme hjem til et nyt blomsterflor. Derudover skal man også huske at binde planter op, som kan risikere at vælte og knække, såvel som at fjerne alle døde frugter og grøntsager.

3. Giv planterne skygge og læ

Tager man væk fra planterne, fordi man skal på ferie om sommeren, så bliver altanplanterne som regel udsat for tørt og varmt vejr. Det er ikke godt for dem at stå i al den tid, man er på ferie og det tørre vejr gør også, at de skal bruge endnu mere vand. Derfor kan man rykke de store krukker ind i det mest skyggefulde hjørne af altanen og stille de mindre planter inden for, mens man er væk.