Kombiner bilferie og storbyferie og få ubegrænset frihed

Mange vælger at flyve eller tage toget på storbyferie, men fakta er, at det kan være dyrt og besværligt, når man først er kommet frem, og man hele tiden skal tage taxa eller offentlige transportmidler. Hvis du tager bilen på storbyferien, vil du altid have mulighed for at være spontan og komme let fra A til B uden at skulle undersøge en masse først. Men der er også andre ting, du skal huske på.

Disse storbyer er oplagte at køre til

Det er oplagt, at nogle storbyer er mere oplagte end andre at køre til. Det afhænger selvfølgelig af afstanden fra Danmark, og hvorvidt der ikke er for meget vand imellem. Det er dog vigtigt at huske på, at det også er muligt at kombinere en bilferie med at tage færgen over nogle afstande.

Storbyer som Oslo, Stockholm, Berlin, Paris, Bruxelles, Wien, Amsterdam, Geneve og London er inden for en fornuftig køreafstand fra Danmark. Det er dog også realistisk at tage på bilferie til Budapest, Warszawa, Milano og de mere oversete byer i Nordspanien, som er Léon og Bilbao.

Det kan også være, du er frisk på at køre meget mere og derfor er klar på at køre til de byerne i Sydeuropa eller helt til Asien, som kræver nogle flere timers kørsel og måske også en tur på færgen.

Du skal være klar på at køre mange kilometer

Når du er ankommet til din destination, er det netop, at det bliver supersmart at have bilen med, da du er meget mere fleksibel og kan køre hen, hvor du vil uden at være afhængig af taxaer, busser, toge, undergrundsbaner eller lejebiler.

Når du skal overveje, om du har lyst til at køre på storbyferie, er det vigtigt at gøre op med dig selv, om du ville kunne holde ud at køre så længe og så langt. Det er mange timer bag rattet, og man kan blive træt af at sidde på den samme måde så længe ad gangen.

Det, der dog kan spille en stor rolle, og som kan gøre det sjovere at køre på ferie, er, hvis man har en lækker bil at køre i. Det øger glæden og oplevelsen, at bilen er komfortabel og ikke larmer så meget.

Ejer eller leaser du?

Hvis du ejer din egen bil, skal du være opmærksom på, at det godt kan få din bil til at falde i værdi, når du kører så mange kilometer.

Det er dog en opvejning af, at det er en billigere rejse, og du sparer penge på flybilletter, da benzin oftest vil være billigere i længden. Du skal dog også regne med, at din bil vil falde i værdi som sagt, men det betyder ofte ikke det store, hvis den allerede har kørt mange kilometer.

Hvis du vil sikre dig mod at tabe penge på et salg af din bil, kan det være en god ide at lease, og der findes mange lækre biler, du får mulighed for at prøve af. Du kan blandt andet kigge på leasing af Audi og køre i en lækker bil på ferie.

Har du husket vaccinationerne?

Når du har styr på bilen, skal du også huske at undersøge, om du skal have nogle vaccinationer på forhånd. Mange tænker, at storbyer er fredede fra sygdomme, og det er noget, der kun er behov for, hvis man skal rejse ud i naturen og overnatte i junglen.

Der findes mange sygdomme rundt omkring i landene, og storbyerne er altså ingen undtagelse. Derfor er det vigtigt at undersøge, om du har behov for en vaccination og huske at få den lavet.

Det er en god ide at undersøge diverse hjemmesider for anbefalinger til vaccinationer og få lavet billige vaccinationer, så du er sikret ikke at få nogle ubehagelige sygdomme, mens du er af sted.