Værd at vide om at købe tøj i udlandet

Når man planlægger årets store sommerferie er der oftest mange overvejelser om, hvad man skal pakke ned inden afrejsen, hvilket oftest er gammelt tøj eller andre personlige effekter, der kan smides ud ved hjemrejsen. Dette skyldes at langt de fleste vælger at holde deres ferier i lande, hvor især tøj er billigere end det man kender herhjemme, da dette oftest er kopivarer af de helt store mærker. Der er dog nogle forholdsregler udstedt fra Told og Skat som man skal være opmærksom på, hvis man planlægger sin ferie som en shoppetur.

Værd at vide om at købe tøj i udlandet

Ifølge lovgivningen er der som sådan ikke nogen grænse for hvor mange varer man må tage med sig hjem, dog er der nogle regler i forbindelse med prisen på de varer man slæber med over grænsen og fra hvilket land disse kommer. Rejser man til et land udenfor EU og benytter sig af fly eller skib i forbindelse med sin rejse indover den danske grænse må man kun have udenlandske varer for 3250 kr. med hjem i kufferten. Rejser man derimod med bus, bil eller tog er denne grænseværdi langt lavere og man må derfor kun have for 2250 kr. med. Det findes desværre ingen forsikring der dækker imod de her uforudset udgifter.

Foretag grundige overvejelser omkring tøj købt i udlandet

Man vil som globetrotter utvivlsomt blive fristet til at bruge alle sine lommepenge når først man rammer de mange små markeder i udlandet, de mange stativer med farverigt tøj er tillokkende, da man ofte falder over ting man ikke kan få herhjemme i Danmark. Dog skal man være lidt påpasselig med, hvad man køber, da ikke alle ting har den samme kvalitet som man kender herhjemme. Ofte vil man finde varer, der er en tro kopi af kendte mærker fra de store modehuse, dette kan være kedelige fælder at falde i.

Ofte vil syningerne på kopivarer gå op efter kort tids brug, hvilket efterlader en med en trist mine, da det ikke kun er tøj eller en taske, der går i stykker, men også et minde fra ens rejse. Det anbefales derfor at man holder sig til tøj i småtingsafdelingen, såsom topper, bluser, korte kjoler og andet i denne kategori, hvis man planlægger at købe tøj i udlandet. Dette skyldes også at man så kan have mere med indenfor de lovmæssige prisrammer, uden at skulle betale toldafgift eller at måtte skille sig af med nogle af sine nye ting ved grænsen.